Ediția 2014

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, ajuns în 2014 la cea de-a doua ediție. Astfel, între 3 și 5 octombrie, în Sala Pașilor Pierduți de la Universitate, publicul ieșean va avea acces la oferta de carte a celor mai importante edituri din România și va putea participa la evenimente ale căror protagoniști vor fi autorii invitați în cadrul FILIT, dar și oaspeți speciali ai expozanților Bookfest.

Editurile importante din România – Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, All, Niculescu, Herald, Eikon, Okian și multe altele – vor fi prezente la Bookfest cu reduceri nominale care merg până la 50% sau chiar mai mult în cazul ofertelor tip ”pachet cadou”.

Două dintre cele mai sonore nume dintre invitații celei de-a doua ediții FILIT vor poposi și în spațiul de lansări Bookfest din Sala Pașilor Pierduți. Sâmbătă, 4 octombrie, începând cu ora 15:00, publicul se poate întâlni cu cel mai tradus autor român de peste hotare – Norman Manea într-o discuție cu Doris Mironescu despre volumele Laptele negru și Pe contur (apărute la Editura Polirom), urmată de o sesiune de autografe.

Tot sâmbătă, dar de la 13:00, Editura Nemira îl aduce în atenție pe poetul ieșean Emil Brumar, care va lansa volumul 111 cele mai frumoase poezii, avându-i ca invitați pe Bogdan Creţu şi Doris Mironescu.

Toți vizitatorii se vor putea bucura și de cinematograful de artă Bookfest, organizat în Sala Ferdinand a Universității Al. I. Cuza, unde vor fi proiectate filme oferite de către Ambasada Norvegiei din România, precum Vegas (dramă, 2009), Petrecerea din Hardanger (clasic norvegian din 1927), cât și o colecție de scurt-metraje pentru copii.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile din cadrul Cinematografului de artă Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași.