Bookfest aduce la Timișoara reduceri de până la 80%

 • De pe 6 aprilie, Salonul de Carte Bookfest vă așteaptă la Centrul Regional de Afaceri CRAFT pentru patru zile de evenimente dedicate cărților și literaturii
 • Editurile prezente aduc reduceri și de până la 80%, o ofertă variată de domenii și prețuri pentru toate buzunarele
 • Personalități marcante ale lumii culturale vor fi prezente la a șasea ediție Bookfest Timișoara
 • Mircea Cărtărescu lansează, în premieră națională, la Bookfest Timișoara, cel mai recent volum: Peisaj după isterie
 • Programul evenimentelor Bookfest Timișoara este atașat prezentului comunicat

 

Singurul eveniment expozițional de carte din Timișoara, Salonul de Carte Bookfest își așteaptă vizitatorii săptămâna viitoare, de pe 6 și până pe 9 aprilie, cu o ofertă imbatabilă: peste 25.000 de volume și reduceri între 10 și 80%, cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele. Programul evenimentelor va cuprinde întâlniri de marcă, lansări de carte, sesiuni de autografe și proiecții de scurt metraje la care vor participa cele mai importante personalități culturale ale literaturii române actuale. Vor fi prezenți peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri din România precum Art, Carminis, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Diana Press, Hasefer, Herald, Humanitas, Linghea, Sapientia, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Rao, Trei, Univers, Univers Enciclopedic, Editura Universității de Vest, dar și distribuitori de carte precum Astro, Okian, Centrul de Carte Străină Sitka și librăriile „Cartea de Nisip” și „La Două Bufnițe” din Timișoara.

 

#rezist, albumul protestelor împotriva OUG 13/2017

Scriitorul Mircea Cărtărescu vine la Bookfest Timișoara cu o premieră, cel mai nou volum Peisaj după isterie, o carte căreia editura Humanitas i-a pregătit lansarea națională cu exact acest prilej, sâmbătă, pe 8 aprilie, de la ora 16:30. Editura Humanitas va aduce la Bookfest Timișoara peste 800 de titluri, cu reduceri de până la 10% din prețul de copertă, dar și întâlniri cu personalități culturale de excepție printre care Mircea Cărtărescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Riri Sylvia Manor, Jan Cornelius, Ioana Nicolaie, Lidia Bodea și Denisa Comănescu.

Editura Polirom va fi prezentă la această nouă ediţie a Bookfest Timişoara cu peste 500 de titluri publicate în perioada 2016-2017, cu reduceri de 25% şi cu un impresionant program de evenimente, aducând în faţa cititorilor timişoreni nume precum: Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sorin Mitu, Radu Pavel Gheo, Robert Şerban şi Adrian Georgescu. Nu vor lipsi noutăţile din cele mai apreciate colecţii de pe piaţa de carte autohtonă: Biblioteca Polirom, Ego. Proză, Junior, Top 10 + și Hexagon.

Editura Curtea Veche Publishing va aduce, printre cele câteva sute de titluri din standul de la Bookfest Timișoara, și deja celebrul album #rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017. Textele cuprinse în carte sunt semnate de Vintilă Mihăilescu, Andrei Oișteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragoș Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima și Cristian Șimonca. În aproape 200 de pagini și 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la București, Sibiu, Iași sau la Cluj, cât și în diaspora. Fiind un demers civic, profitul rezultat din vânzarea cărții va fi donat de Curtea Veche Publishing organizației nonguvernamentale Funky Citizens, care desfășoară proiectul factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România, cu scopul de a-i motiva pe cetățenii români în a-și dezvolta gândirea critică.

 

Profesorul Dan Negrescu ne conduce în Povestea Mehalei

Editura Nemira își va aștepta cititorii cu reduceri generale de 25-35% pentru pachete cadou, dar și cărţi cu preț special de 3 şi 5 lei. Printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se va afla și noua carte a scriitorului american Ernest Cline intitulată Armada, carte în curs de ecranizare de Steven Spielberg. La același stand veți putea găsi și numeroase titluri pentru copii, apărute la editura Nemi, cum ar fi volumul Cum să-ți dresezi dragonul de Cressida Cowel, bestseller vândut în peste 7 milioane de exemplare și ecranizat de compania de animație Dreamworks.

Editura Universității de Vest va fi prezentă cu peste 130 de titluri, iar printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se numără: Ecologia politică a postcomunismului de Lucian Vesalon, Problematizarea moștenirii kantiene în filosofie: Husserl, Heidegger, Blaga de Alexandru Petrescu, O problemă de cultivare a limbii: acordul de Emina Căpălnășan, Reforma supravegherii bancare şi stabilitatea financiară în Uniunea Europeană de Liliana Donath și Veronica Cerna, dar și cel mai recent volum al profesorului Dan Negrescu, Mehala – o poveste, ce va fi lansat sâmbătă, ora 11:00, la spațiul de evenimente. Mehala – o poveste schiţează o mitologie locală având în centru unul dintre cartierele cele mai vechi ale Timişoarei, Mehala. Alături de autor vor lua cuvântul Otilia Hedeşan şi Dana Percec.

Un eveniment plin de emoție va organiza și editura Diacritic sâmbătă, de la ora 19:00, când Brîndușa Armanca, Cornel Ungureanu, Radu Dimeca și Adrian Bodnaru, directorul editurii, vor prezenta volumul FINAL la CARTEA RATAȚILOR. Un experiment literar în memoria Ioonei Rauschan.

Editura Diana vine pentru prima dată la Salonul de Carte Bookfest Timișoara cu peste 200 de titluri care întregesc oferta editorială de cărți, caiete și materiale didactice pentru învățământul preșcolar și primar. Printre titlurile importante ce vor putea fi răsfoite la stand se numără Colecția ABC-ul poveștilor terapeutice, Poveștile copilăriei tip acordeon, culegeri și caiete de evaluare, dar și ghiduri practice pentru părinți sau dascăli. Nu vor lipsi materialele didactice precum planșele tematice în format A3 sau 50×70 cm, jocurile Logico Piccolo sau cele de tip puzzle, Teatrul de păpuși cu siluete sau audiobook-uri pentru părinți. Vizitatorii se vor bucura de reduceri la toate materialele, pragurile fiind de 20% pentru accesorii art & craft și jocuri didactice, 30% pentru caiete de lucru și materiale didactice și 40% pentru pachete educaționale.

 

La standul ALL aflați cum să fiți empatici cu propriii copii

Editura Niculescu îi va întâmpina pe vizitatori cu reduceri între 10-50% și peste 300 de titluri. Printre noutățile apărute în acest an se află bestsellerul New York Times Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice a scriitoarei americane Clarissa Pinkola Estés, volum vândut în peste două milioane de exemplare. Un alt nou volum ce va putea fi răsfoit și cumpărat de la standul editurii este Geografia geniului. Cele mai creative locuri din lume: de la Atena antică la Silicon Valley al autorului Eric Weiner, carte descrisă de cotidianul Washington Post ca fiind „O lucrare care încearcă să descopere de ce geniile se adună în anumite spaţii şi epoci şi de ce asemenea locuri efervescente ard până la capăt, după o jumătate de secol de realizări grandioase.”

Editura All va aduce la Bookfest reduceri cuprinse între 30% și 80 % și în jur de 350 titluri de literatură pentru adulți și copii, medicină pentru specialiști, self-help și parenting. Oferta cu noutăți cuprinde bestselleruri internaționale precum volumul Mercenarul de Jean-Patrick Manchette, roman polițist ecranizat la Hollywood, cu Sean Penn în rolul principal, dar și o carte pentru părinții dedicați, Empatia în parenting de Chris White și Shauna Shapiro, care îi va ajuta pe părinți să fie mai înțelepți și mai plini de compasiune în relația cu cei mici.

Editura Casa va fi prezentă cu peste 150 de titluri cu reduceri de preț cuprinse între 20 și 50%. Printre noutățile apărute în oferta editurii se află cartea din colecţia „Micul atelier”, Compoziţia a profesorului de artă maghiar Kőnig Frigyes, dar și cărți pentru copii din seria Bobiţă şi Buburuză

Editura Sapientia vine la Bookfest Timișoara cu circa 250 de titluri și reduceri de 20-50% față de prețul de copertă. Printre lucrările care pot fi găsite în standul Sapientia se numără Biblia Catolică, apoi Biblia Bisericii Catolice pentru Tineri, dar și o carte cu nume cel puțin insolit: Tweeting cu Dumnezeu de pr. Michel Remery care, împreună cu o echipă de tineri între 17 și 30 de ani, a dezvoltat proiectul interactiv Tweeting cu Dumnezeu (#TwGOD), realizând o strânsă integrare între mass-media moderne și cartea tipărită.

 

Programul complet al evenimentelor cât și eventualele modificări aduse acestuia pot fi consultate și pe site-ul www.bookfest.ro

 

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.

Parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, HotNews, Press Alert, Banatul Azi, Zile și Nopți Timișoara.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Israel, fiind prezente nume precum Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav, Rony Oren. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov, două ediții Bookfest de Crăciun la București, cât și o ediție la Chișinău în 2016.

 

Contact:
Mihai Mitrică
Director executiv
Tel. 0728 327 601
mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu
Asistent Relații Publice
Tel. 0728.327.603
adrian.baciu@aer.ro

www.bookfest.ro
www.facebook.com/BookfestRomania

Ultimele articole

 • Au început înscrierile la Bookfest Timișoara, ediția a VII-a

  21 February 2018

  Asociația Editorilor din România are plăcerea să vă invite, în perioada 19 – 22 aprilie 2018, la a VII-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara. Evenimentul, care va avea loc sub egida Federației Editorilor din România, este organizat împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Bookfest Timișoara se va desfășura în complexul expozițional Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), [...]

  mai mult
 • Edițiile Salonului de Carte Bookfest în 2018

  26 January 2018

  Calendarul edițiilor Salonului de Carte Bookfest din 2018:  19 – 22 aprilie – Salonul de Carte Bookfest Timișoara, ediția a VII-a;  30 mai – 3 iunie – Salonul Internațional de Carte Bookfest București, ediția a XIII-a;  29 august – 2 septembrie – Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ediția a III-a;  6 – 9 septembrie – Salonul de Carte [...]

  mai mult
 • Lăsați-ne să muncim!

  25 January 2018

  Asociația Editorilor din România solicită Guvernului României să renunțe urgent la modificările aduse declarației 600, aferentă veniturilor obținute din activități independente. În actuala formulă, consacrată de OUG 79/2017, declarația 600 se constituie într-o corvoadă pentru cei care realizează venituri ocazionale – prin cesiunea drepturilor de autor, încasarea de dividende etc. – obligându-i să plătească, în [...]

  mai mult
 • Bookfest anunță o ediție de gală la Brașov

  16 October 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Brașov, între 19 și 22 octombrie, la Aula Universității Transilvania, cu circa 10.000 de volume, reduceri spectaculoase și o pleiadă de evenimente atractive; Peste 20 dintre cei mai importanți reprezentanți ai culturii scrise din România se vor întâlni la Bookfest cu publicul brașovean: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, [...]

  mai mult
 • Bookfest deschide maratonul cărților bune la Iași

  28 September 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Iași, între 6 și 8 octombrie, alături de Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT); Editurile anunță reduceri cuprinse între 20% și 90% față de prețul de copertă; Cele mai importante cărți ale autorilor invitați la FILIT vor putea fi găsite la Bookfest Iași 2017;     Salonul de [...]

  mai mult
 • Personalități de cinci stele la Bookfest Tîrgu Mureș, ediția a IV-a

  13 September 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Tîrgu Mureș de pe 21 și până pe 24 septembrie cu unii dintre cei mai renumiți autori și cele mai bune prețuri la cărțile anului 2017 Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Sabina Fati, Bogdan Alexandru-Stănescu, Sebastian Lăzăroiu, Tatiana Niculescu Bran, Ovidiu Pecican, Ioana Bradea, Ioana Bâldea Constantinescu, Marian [...]

  mai mult
 • Cele mai bune motive să veniți la Bookfest Cluj-Napoca

  05 September 2017

  Între 7 și 10 septembrie, Salonul de Carte Bookfest aduce la Cluj-Napoca cele mai bune cărți, cele mai spectaculoase reduceri și un program atractiv de evenimente   O simplă plimbare prin Parcul Central al orașului le poate aduce clujenilor nebănuite surprize și, mai ales, cele mai proaspete cărți în biblioteca personală. Asta pentru că, începând [...]

  mai mult
 • 5 noutăți Humanitas de căutat la Bookfest Cluj-Napoca

  04 September 2017

  Pentru a ne pregăti pentru ediția de Cluj-Napoca a festivalului de carte Bookfest, din 8-10 septembrie 2017, am pus laolaltă o serie de recomandări de la editurile cu care o să vă puteți întâlni în acest weekend la Casino. În continuare, recomandările de la editura Humanitas.   O mie de femei albe, Jim Fergus Romanul [...]

  mai mult

Parteneri și sponsori