Bookfest anunță o ediție de gală la Brașov

 • Salonul de Carte Bookfest revine la Brașov, între 19 și 22 octombrie, la Aula Universității Transilvania, cu circa 10.000 de volume, reduceri spectaculoase și o pleiadă de evenimente atractive;
 • Peste 20 dintre cei mai importanți reprezentanți ai culturii scrise din România se vor întâlni la Bookfest cu publicul brașovean: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Vintilă Mihăilescu, Bogdan-Alexandru Stănescu,  Mihai Buzea, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie, Andrei Crăciun, Andrei Cornea, Vlad Russo, Andreea Răsuceanu, Radu Vancu, Ramona Ursu, Florin Chirculescu,  Sebastian Lăzăroiu, Ana Alfianu, Iulian Tănase, Florin Iaru, Cristian Teodorescu, Adrian Lăcătuș;
 • Conferința de presă oficială a Salonului de Carte Bookfest Brașov va avea loc mâine, de la ora 11:00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.

 

Salonul de Carte Bookfest readuce la Brașov, în perioada 19 – 22 octombrie, cei mai importanți autori și cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri. Ca și în anul precedent, evenimentul va avea loc la Aula Universității Transilvania (Strada Iuliu Maniu 41A), iar intrarea publicului va fi liberă.

În cele patru zile ale Salonului, vizitatorii vor fi întâmpinați cu oferte promoționale la peste 10.000 de volume din cele mai variate domenii. Nu vor lipsi lansările de carte și sesiunile de autografe la care vor lua parte unele dintre mai importante personalități ale literaturii române actuale.

La Bookfest vor fi prezente cu standuri unele dintre cele mai importante edituri din țară: Humanitas, RAO, Trei, Nemira, Herald, Corint, ALL, ART, Polirom, Litera, Niculescu, Libris, Meteor Press, Nomina, Eurodidactica, Diana Press, Atman, Shambala dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

 

Vintilă Mihăilescu deschide maratonul lansărilor

 

Chiar din prima zi a Bookfest Brașov, publicul este așteptat la întâlniri cu doi dintre cei mai îndrăgiți autori ai momentului. Astfel, joi la ora 17:00 va avea loc lansarea volumului De ce e România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc, de Vintilă Mihăilescu, publicat de editura Polirom, o replică peste ani la cartea cu titlu similar a istoricului Lucian Boia (De ce este România altfel?, Humanitas, 2012). Coordonați de Vintilă Mihăilescu, antropologi, sociologi, politologi, istorici, universitari şi cercetători încearcă să răspundă la „întrebarea care ne roade de mult: nu «de ce este România altfel?», ci «de ce este România astfel?»”. Alături de autor vor lua cuvântul Adrian Lăcătuș și Gheorghe Onuț.

Apoi, de la 0ra 18:30, urmează lansarea cărții Melciclopedia, de Iulian Tănase, volum apărut recent la editura Nemira. Plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, Melciclopedia este o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Evenimentul va fi urmat și de o sesiune de autografe.

Editura Nemira va continua programul lansărilor sâmbătă, de la ora 11:30, cu lansarea celei mai recente cărți a medicului Florin Chirculescu, Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu. Roman polifonic în care prezentul românesc, sinonim cu criza şi corupţia, se îmbină cu trecutul oriental şi începuturile medicinei moderne, Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu îşi plimbă cititorii prin labirinturi fără ieşire, provocându-i la o lectură neliniştitoare şi la descoperirea propriilor drumuri.

Editura Polirom provoacă apoi, de la ora 12, publicul brașovean la o discuție extrem de antrenantă despre literatura tânără alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihai Buzea, Andrei Crăciun, Sebastian Lăzăroiu. Evenimentul va fi moderat de  Dan Țăranu și Robert Elekes și va include lecturi publice și sesiuni de autografe.

 

Gabriel Liiceanu citește în avanpremieră din Continentele insomniei

 

Începând cu ora 13:30 editura Humanitas dă startul unui adevărat desant literar. Astfel, în cadrul primului eveniment din seria lansărilor Humanitas, filosoful Gabriel Liiceanu va citi în avanpremieră publicului din noua sa carte Continentele insomniei. Evenimentul va include și o sesiune de autografe. Apoi de la 14:30, va avea loc lansarea cărții Lanțul de aur de Andrei Cornea, unde autorul va fi acompaniat de scriitorul Vlad Russo.

De la ora 15:00, scriitoarea Tatiana Niculescu și părintele Cristian Muntean vor discuta despre Misterul Cinei de pe urmă. Isus şi rădăcinile iudaice ale Euharistiei, de Brant Pitre. Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc o lectură în avanpremieră dintr-o nouă carte de Brant Pitre, Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus, aflată în pregătire la Humanitas.

La ora 15:00 editura Humanitas vă invită la o sesiune de creative talking cu Andreea Răsuceanu și invitații săi. Aceasta va intra în dialog cu Ioana Nicolaie și Radu Vancu despre volumele Pelinul negru și Zodia cancerului. Evenimentul va conține o dublă sesiune de autografe.

 

 

 

Mircea Cărtărescu și un nou bestseller: Peisaj după isterie

 

Începând cu ora 16:30 cel mai premiat scriitor român contemporan, Mircea Cărtărescu, va vorbi cu publicul despre cel mai recent volum al său Peisaj după isterie. Bestseller Humanitas 2017, cartea reprezintă o colecţie de texte selectate de autor în aşa fel încât, desprinse de contextul politic în care au apărut, să primească o semnificaţie generală, civică şi etică. Lansarea cărții va fi urmată de o sesiune de autografe.

De la 17:30, scriitorul Radu Paraschivescu va discuta cu publicul despre noua sa carte Am fost cândva femeie de onoare (Bestseller Bookfest 2017), eveniment urmat de o sesiune de autografe. Același cronicar spumos Radu Paraschivescu va fi colegul de discuție al Ramonei Ursu pe o temă cât se poate de gravă, pentru că, de la ora 18, se va vorbi despre volumul Noaptea, ca hoții! de Ramona Ursu, carte ce abordează probleme sistemice ale societății românești actuale.

 

Duel livresc între Florin Iaru și Cristian Teodorescu

 

Evenimentul ce va închide seria lansărilor Humanitas de sâmbătă va începe la ora 18:30 și va consta în lansarea cărții Val și cetatea sufletelor de Ana Alfianu dar și lansarea celor mai noi apariții în colecția pentru copii a editurii Humanitas. Vor lua cuvântul Ana Alfianu, Radu Vancu și Iustina Croitoru iar evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Duminică, de la ora 13:30, editura Polirom invită publicul brașovean la un regal literar, cu replici spumoase și înțepături amicale alături de scriitorii Florin Iaru și Cristian Teodorescu. Cei doi scriitori vor discuta liber despre cărţile lor, îşi vor adresa întrebări reciproc, vor da răspunsuri și vor fi provocaţi de moderatorul evenimentului, Adrian Lăcătuş.

 

Pentru a informa media locale cu privire la programul şi oaspeţii acestei ediții a Salonului de Carte Bookfest Brașov, Asociația Editorilor din România va organiza marți, 18 octombrie, ora 11:00 o conferință de presă la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul: Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere, Dumitru Cezar Boghici, director al Colegiului Național „Andrei Șaguna”, Mihaela Gladca, reprezentant al Asociației Șaguniști pentru Șaguniști, și Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România.

 

 

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest Brașov.

Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

 

Salonul de Carte Bookfest Brașov este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Asociația Șaguniști pentru Șaguniști, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, Facultatea de Litere (Universitatea Transilvania Brașov), RATBV, Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Parteneri media: Hotnews, Agerpres, Brașov TV, Transilvania Expres, mytex.ro, Tex FM, Biz Brașov, Bună Ziua Brașov, 24-FUN, Grupul Iubim Brașovul.

 

Bookfest este cel mai important Salon de Carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XII-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov dar și în Republica Moldova cu două ediții la Chișinău. În 2017, Salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Suedia, iar printre personalitățile prezente s-au numărat Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson and Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare, țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia și Israel.

 

Contact:

 

Mihai Mitrică

Director executiv

Tel. 0728 327 601

mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu

Asistent relații publice

Tel. 0728 327 603

adrian.baciu@aer.ro

 

 

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

 

Ultimele articole

 • Bookfest deschide maratonul cărților bune la Iași

  28 September 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Iași, între 6 și 8 octombrie, alături de Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT); Editurile anunță reduceri cuprinse între 20% și 90% față de prețul de copertă; Cele mai importante cărți ale autorilor invitați la FILIT vor putea fi găsite la Bookfest Iași 2017;     Salonul de [...]

  mai mult
 • Personalități de cinci stele la Bookfest Tîrgu Mureș, ediția a IV-a

  13 September 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Tîrgu Mureș de pe 21 și până pe 24 septembrie cu unii dintre cei mai renumiți autori și cele mai bune prețuri la cărțile anului 2017 Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Sabina Fati, Bogdan Alexandru-Stănescu, Sebastian Lăzăroiu, Tatiana Niculescu Bran, Ovidiu Pecican, Ioana Bradea, Ioana Bâldea Constantinescu, Marian [...]

  mai mult
 • Cele mai bune motive să veniți la Bookfest Cluj-Napoca

  05 September 2017

  Între 7 și 10 septembrie, Salonul de Carte Bookfest aduce la Cluj-Napoca cele mai bune cărți, cele mai spectaculoase reduceri și un program atractiv de evenimente   O simplă plimbare prin Parcul Central al orașului le poate aduce clujenilor nebănuite surprize și, mai ales, cele mai proaspete cărți în biblioteca personală. Asta pentru că, începând [...]

  mai mult
 • 5 noutăți Humanitas de căutat la Bookfest Cluj-Napoca

  04 September 2017

  Pentru a ne pregăti pentru ediția de Cluj-Napoca a festivalului de carte Bookfest, din 8-10 septembrie 2017, am pus laolaltă o serie de recomandări de la editurile cu care o să vă puteți întâlni în acest weekend la Casino. În continuare, recomandările de la editura Humanitas.   O mie de femei albe, Jim Fergus Romanul [...]

  mai mult
 • Bookfest revine în forță la Chișinău

  23 August 2017

  De pe 30 august și până pe 3 septembrie, Chișinăul devine, cu ajutorul Bookfest, capitala culturii scrise românești Peste 50.000 de volume ale editorilor din România trec Prutul pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017 Vizitatorii Bookfest Chișinău vor fi așteptați, din partea editorilor din România, cu o ofertă de peste 50.000 de volume [...]

  mai mult
 • Au început înscrierile pentru Bookfest Cluj-Napoca!

  07 August 2017

  Asociația Editorilor din Romania are plăcerea să vă invite în perioada 07 – 10 septembrie 2017 la cea de-a șasea ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj–Napoca. Evenimentul, organizat sub egida Federației Editorilor din România, se va desfășura la Centrul Cultural Casino din Parcul Central Cluj-Napoca. După cum puteți vedea în planul atașat, spațiul expozițional [...]

  mai mult
 • Înscrieri Bookfest Chișinău 2017

  01 August 2017

  Asociaţia Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Roman şi Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 30 august – 03 septembrie o nouă ediție a Salonului de Carte Bookfest Chisinau.   Evenimentul se va desfășura la Centrul Expozitional MOLDEXPO, iar suprafața [...]

  mai mult
 • Câștigători concurs Bookfest Junior 2017

  28 mai 2017

  Câștigătorii concursului Bookfest Junior au fost extrași duminică, 28 mai, la ora 16:00 și sunt: Baltag Teodor (pachet de 100 de cărți); Cseterky Monica-Maria (pachet de 100 de cărți); Ion Maria Andreea (tabără Happy Faces); Dumitru Mihnea Paul (tabără Happy Faces); Cocea Irina (tabără Happy Faces); Maxim Teodor Ștefan (curs eematico); Părinții vor fi contactați telefonic pentru [...]

  mai mult

Parteneri și sponsori