Bookfest deschide maratonul cărților bune la Iași

 • Salonul de Carte Bookfest revine la Iași, între 6 și 8 octombrie, alături de Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT);
 • Editurile anunță reduceri cuprinse între 20% și 90% față de prețul de copertă;
 • Cele mai importante cărți ale autorilor invitați la FILIT vor putea fi găsite la Bookfest Iași 2017;

 

 

Salonul de Carte Bookfest revine la Iași, cu o nouă ediție, alături de Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), între 6 și 8 octombrie, în  Piața Unirii. Astfel, cititorii pot găsi într-un singur loc cărțile invitaților (FILIT), de la traducerile unor scriitori cu renume internațional, la cele mai recente volume ale autorilor din România. La Bookfest Iași, programul de vizitare este zilnic, de la 10 la 20, iar accesul publicului este liber.

Ieșenii vor fi așteptați cu circa 8.000 de volume din cele mai variate domenii, cu reduceri substanțiale la cărțile unora dintre cele mai importante edituri din România: Humanitas, Grupul Editorial ART, All, Nemira, Corint, Paralela 45, Trei, Herald, Litera, Niculescu, Gama, Atman, Junimea și Shambala. Ofertele expozanților vor include reduceri nominale care merg până la 90%, dar și oferte de tip „pachet cadou” sau cărți la preț unic.

 

Cele mai vânate cărți la 5, 10 și 15 lei

 

Astfel, Nemira și Corint vor avea reduceri de cel puțin 25%  la toate cărțile, editura Trei de 30%, editura ART între 25-30%, editura Litera va avea reduceri cuprinse între 20% și 40% la titlurile noi, editura Niculescu între 10% și 50%, iar editura ALL va avea reduceri cuprinse între 45% și 90%. De asemenea, editura Trei va avea o ofertă largă de carte cu prețul unic de 10 lei, iar editura Nemira va oferi spre vânzare pachete promoționale cu reduceri de până la 35%, dar și cărți la 5, 10 și 15 lei din cele mai bune titluri.

Trei dintre cărțile Svetlanei Aleksievici, câștigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în 2015, a cărei operă a fost publicată în 43 de limbi şi în 47 de ţări, vor putea fi găsite la standul editurii Litera. Două dintre acestea sunt centrate în jurul teatrului de operațiuni sovietic din Al Doilea Război Mondial: Războiul nu are chip de femeie, apărută în România în 2016, prezintă experiențele miilor de femei sovietice trimise pe front în lupta împotriva Germaniei naziste, iar cartea Ultimii martori prezintă marea conflagrație din perspectiva copiilor care i-au supraviețuit. În cea de-a treia carte, intitulată Soldații de zinc, Svetlana Aleksievici a îndrăznit să încalce unul dintre ultimele mari tabuuri ale imperiului sovietic: mitul războiului din Afganistan, al soldatului „internaționalist” care ajută un popor înapoiat să construiască socialismul. Soldații de zinc reprezintă o reconstituire tulburătoare și de neuitat a realității și absurdității războiului.

Un alt volum al autoarei va putea fi găsit la standul editurii Humanitas: Vremuri second-hand, carte apărută în România în anul 2016. „Vremuri second-hand este un mausoleu literar închinat cetăţenilor unui imperiu care a dispărut în trei zile, la fel de fulgerător cum Rusia ţaristă a devenit, în 1917, Uniunea Sovietică. Dar este, mai presus de toate, un monument dedicat celor care, în cursul Istoriei, s-au simţit la un moment dat străini de vremurile pe care le trăiau”, spunea despre carte Julie Clarini, în cotidianul francez Le Monde.

 

Oferte de neratat la ART și ALL

 

Cărțile din celebra serie de romane de suspans Dexter, ale autorului american Jeff Lindsay, vor putea fi găsite la standul editurii ARTJeff Lindsay a publicat o serie de romane de suspans în anii ’90 ai secolului trecut, însă a devenit cu adevărat cunoscut abia în 2004, odată cu prima carte care-l are ca protagonist pe Dexter Morgan și care cuprinde șapte romane, cel din urmă, Dexter’s Final Cut, fiind publicat în 2013. Darkly Dreamind Dexter (Dexter. Vise întunecate) a stat la baza unui serial TV de succes.

Tot la standul editurii ART vizitatorii vor putea răsfoi romanul Rătăcitorii de Olga Tokarczuk, volum câştigător al Premiului Nike (cea mai prestigioasă recompensă literară din Polonia) și tradus în peste 20 de limbi. „Rătăcitorii este un cabinet de curiozităţi literare, un amestec de povestiri, mărturii, poveşti orientale, anecdote, consideraţii morale şi filosofice, ţesute într-un ansamblu în care toate se leagă. (…) Este vizibil în special gustul autoarei pentru monstruozităţi anatomice şi colecţii de organe anormale”, scria Le Magazine Littéraire despre volumul scriitoarei care va fi prezentă la FILIT.

La standul editurii ALL, cititorii vor putea găsi două dintre romanele autorului britanic Jim Crace: Casa Molimei, apărut în România în anul 2012 și Recolta, publicat de editura ALL în 2015. Romanul Recolta a fost nominalizat la Premiile Man Booker și Goldmisths în 2013, a câștigat James Tait Black Prize Fiction în 2014 iar în vara lui 2015 a fost desemnat câștigătorul prestigiosului International IMPAC Dublin Literary Award, în valoare de 100.000 de euro.

 

Doi autori premiați cu Nobel, invitați la a V-a ediție FILIT

Peste 70 de scriitori sunt invitați la ediția de anul acesta a FILIT, ce se va desfășura în 4 și 8 octombrie la Iași, iar printre invitați se află, în premieră, doi laureați ai Premiului Nobel Pentru Literatură. Astfel, la Sala mare a Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, publicul ieșean se va putea întâlni vineri 6 septembrie, ora 20:00 cu Gao Xingjian, laureat Nobel pentru Literatură în anul 2000 iar a doua zi de la aceeași ora, cu Svetlana Aleksievici, laureata Nobel pentru Literatură în anul 2015.

Printre invitații de marcă ai festivalului se numără și alți autori străini precum Jonathan Coe, Jim Crace, Olga Tokarczuk și Jeff Lindsay dar și importante nume ale literaturii române moderne precum Mircea Cărtărescu, Eugen Ovidiu Chirovici, Jan Cornelius,  Dana Grigorcea, Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

 

 

Puteți urmări programul complet al FILIT pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filit.iasi  și pe site-ul festivalului, http://www.filit-iasi.ro/program-filit-2017/

 

În total, ediţia 2017 a FILIT reunește circa 170 de invitaţi de seamă ai literaturii mondiale şi române, precum şi traducători, manageri culturali, editori, librari, difuzori de carte, critici şi jurnalişti culturali. Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Literaturii Române Iaşi. FILIT 2017 se desfăşoară sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

 

Salonul de Carte Bookfest Iași este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00 iar intrarea publicului va fi liberă.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Iași, FILIT

Parteneri media: Ziarul de Iași, Iași Fun, Suplimentul de Cultură

 

Bookfest este cel mai important Salon de Carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XII-a. Începând din 2012 Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu-Mureș, Brașov dar și în Republica Moldova cu două ediții la Chișinău. În 2017 Salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Suedia, iar printre personalitățile prezente s-au numărat Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson and Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia și Israel.

 

Contact:
 

Mihai Mitrică
Director executiv
Tel. 0728 327 601
mihai.mitrica@aer.ro

 

 

Adrian Baciu
Asistent PR
Tel. 0728 327 603
adrian.baciu@aer.ro

 

 

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

 

 

Ultimele articole

 • Bookfest anunță o ediție de gală la Brașov

  16 October 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Brașov, între 19 și 22 octombrie, la Aula Universității Transilvania, cu circa 10.000 de volume, reduceri spectaculoase și o pleiadă de evenimente atractive; Peste 20 dintre cei mai importanți reprezentanți ai culturii scrise din România se vor întâlni la Bookfest cu publicul brașovean: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, [...]

  mai mult
 • Personalități de cinci stele la Bookfest Tîrgu Mureș, ediția a IV-a

  13 September 2017

  Salonul de Carte Bookfest revine la Tîrgu Mureș de pe 21 și până pe 24 septembrie cu unii dintre cei mai renumiți autori și cele mai bune prețuri la cărțile anului 2017 Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Sabina Fati, Bogdan Alexandru-Stănescu, Sebastian Lăzăroiu, Tatiana Niculescu Bran, Ovidiu Pecican, Ioana Bradea, Ioana Bâldea Constantinescu, Marian [...]

  mai mult
 • Cele mai bune motive să veniți la Bookfest Cluj-Napoca

  05 September 2017

  Între 7 și 10 septembrie, Salonul de Carte Bookfest aduce la Cluj-Napoca cele mai bune cărți, cele mai spectaculoase reduceri și un program atractiv de evenimente   O simplă plimbare prin Parcul Central al orașului le poate aduce clujenilor nebănuite surprize și, mai ales, cele mai proaspete cărți în biblioteca personală. Asta pentru că, începând [...]

  mai mult
 • 5 noutăți Humanitas de căutat la Bookfest Cluj-Napoca

  04 September 2017

  Pentru a ne pregăti pentru ediția de Cluj-Napoca a festivalului de carte Bookfest, din 8-10 septembrie 2017, am pus laolaltă o serie de recomandări de la editurile cu care o să vă puteți întâlni în acest weekend la Casino. În continuare, recomandările de la editura Humanitas.   O mie de femei albe, Jim Fergus Romanul [...]

  mai mult
 • Bookfest revine în forță la Chișinău

  23 August 2017

  De pe 30 august și până pe 3 septembrie, Chișinăul devine, cu ajutorul Bookfest, capitala culturii scrise românești Peste 50.000 de volume ale editorilor din România trec Prutul pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017 Vizitatorii Bookfest Chișinău vor fi așteptați, din partea editorilor din România, cu o ofertă de peste 50.000 de volume [...]

  mai mult
 • Au început înscrierile pentru Bookfest Cluj-Napoca!

  07 August 2017

  Asociația Editorilor din Romania are plăcerea să vă invite în perioada 07 – 10 septembrie 2017 la cea de-a șasea ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj–Napoca. Evenimentul, organizat sub egida Federației Editorilor din România, se va desfășura la Centrul Cultural Casino din Parcul Central Cluj-Napoca. După cum puteți vedea în planul atașat, spațiul expozițional [...]

  mai mult
 • Înscrieri Bookfest Chișinău 2017

  01 August 2017

  Asociaţia Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Roman şi Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 30 august – 03 septembrie o nouă ediție a Salonului de Carte Bookfest Chisinau.   Evenimentul se va desfășura la Centrul Expozitional MOLDEXPO, iar suprafața [...]

  mai mult
 • Câștigători concurs Bookfest Junior 2017

  28 mai 2017

  Câștigătorii concursului Bookfest Junior au fost extrași duminică, 28 mai, la ora 16:00 și sunt: Baltag Teodor (pachet de 100 de cărți); Cseterky Monica-Maria (pachet de 100 de cărți); Ion Maria Andreea (tabără Happy Faces); Dumitru Mihnea Paul (tabără Happy Faces); Cocea Irina (tabără Happy Faces); Maxim Teodor Ștefan (curs eematico); Părinții vor fi contactați telefonic pentru [...]

  mai mult

Parteneri și sponsori