Bookfest deschide maratonul cărților toamnei la Brașov

 

 • Salonul de Carte Bookfest se întoarce la Brașov, între 18 și 21 octombrie, la Aula Universității Transilvania;
 • Lucian BOIA, Cătălin Dorian FLORESCU, Adrian LĂCĂTUȘ, Marius OPREA, Simona PREDA, Radu PARASCHIVESCU, Tatiana NICULESCU, Marian VOICU, Andreea RĂSUCEANU, Ioan STANOMIR, Laura T. ILEA, Radu VANCU, Claudiu POZNA, Daniel CAIN, Mihail VAKULOVSKI, Bianca MEREUȚĂ sunt câțiva dinte autorii ce vor fi prezenți la această ediție a Bookfest;
 • Peste 30.000 de cărți îi așteaptă pe vizitatori, multe dintre ele cu reduceri considerabile

 

Salonul de Carte Bookfest revine la Brașov cu a patra ediție, între 18 și 21 octombrie, la Aula Universității Transilvania, Strada Iuliu Maniu nr. 41A. Vizitatorii avea parte de lansări de carte, întîlniri cu unii dintre cei mai importanți autori ai momentului. De asemenea, editurile vor expune peste 30.000 de volume, din cele mai variate domenii,  iar mare o parte dintre acestea vor putea fi achiziționate la prețuri promoționale.

Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din țară: ALL, ART, Atman, Corint, Curtea Veche Publishing, Herald, Humanitas și Humanitas Fiction, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Proema, RAO, Shambala, Trei, Trinity, distribuitori de jocuri pentru copii (Happycolor și Ludicus games), distribuitori de muzică (Music Media), dar și distribuitori de carte precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România) și Usborne.

 

Conferință despre robotică în chiar prima zi de Bookfest

 

Încă de joi, 18 octombrie, prima zi a Salonului de Carte Bookfest Brașov, publicul brașovean este așteptat, de la 18.30, la o dezbatere cu o temă deosebit de interesantă, prezentată de către dr. ing. Claudiu Pozna: „Inteligența artificială – mit sau realitate”.

În premieră pentru Salonul de Carte Bookfest Brașov, vineri, de la ora 17, vizitatorii  îl vor putea întâlni pe mult-premiatul romancier Cătălin Dorian Florescu. Acesta va discuta despre cel mai recent volum al său, bestseller Humanitas, „Bărbatul care aduce fericirea“. Evenimentul va fi urmat și de o sesiune de autografe.

Apoi, de la ora 18:30, Radu Paraschivescu va prezenta în avanpremieră fragmente din noua sa carte „Orice om îi este teamă(PSD în doi ani și trei premieri). Vor vorbi: Radu Paraschivescu și decanul Facultății de Litere din Universitatea Transilvania, Adrian Lăcătuș.

Maratonul lansărilor va fi reluat sâmbătă, în miezul zilei, când istoricul și fostul președinte al Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului, Marius Oprea, este așteptat la Bookfest Brașov pentru un eveniment consacrat cărților sale care tratează trecutul recent al României: Moștenitorii Securității (volum apărut la editura Polirom în ediția a II-a, revizuită și adăugită) și Rola 800. Constantin Hagea, omul care a umilit Securitatea (apărută la editura Corint) sunt cele două cărți despre care Marius Oprea le va vorbi vizitatorilor, de la ora 12.

Editura Humanitas va continua seria lansărilor, începând cu ora 13.00, când va avea loc lansarea volumului De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi, a istoricului Lucian Boia, volum ce face parte din seria cărților dedicate Centenarului Marii Uniri. Evenimentul în cadrul căruia va lua cuvântul și profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir, va fi urmat de o sesiune de autografe.

 

Manipularea prin fake news și pericolul rusesc

 

La ora 13.30 va avea loc lansarea volumului La Centenar. Recitind secolul României Mari, de Ioan Stanomir. Alături de autor,  va lua cuvântul și poetul și activistul civic Radu Vancu, iar evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

De la ora 14, Radu Paraschivescu, Adrian Lăcătuș și Denisa Comănescu vor discuta despre cele mai recente cărți apărute la editura Humanitas Fiction: Cox sau Mersul timpului, de Christoph Ransmayr, traducere de Daniela Ștefănescu, și Lincoln între vieţi, de George Saunders, traducere de Radu Paraschivescu, ambele apărute în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu.

Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism, de Marian Voicu și Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase, cu texte de Vitalie Ciobanu, Sabina Fati, Valentin Naumescu, Ioan Stanomir și Marian Voicu, sunt cele două cărți care vor fi prezentate, de la 14.30, de un trio intelectual redutabil, format din Marian Voicu, Ioan Stanomir și Radu Vancu.

Tatiana Niculescu, care reconstituie neobosită viețile unor personaje celebre în volume de docu-ficțiune cu larg succes de public, vine la Bookfest Brașov cu cea mai recentă carte, consacrată lui Arsenie Boca, Ei mă consideră făcător de minuni, care va fi prezentată de la 15.30. De la 16, Andreea Răsuceanu va discuta cu Adrian Lăcătuș și Mihail Vakulovski despre ce mai recentă carte a autoarei, O formă de viață necunoscută, volum apărut de câteva zile la editura Humanitas.

 

 

Cum a ajuns la divorț Regina-mamă Elena

 

Editura Corint dă startul evenimentelor de duminică prin evenimentul de lansare a volumului pentru copii Mortina de Barbara Cantini, ce va avea loc la standul editurii. Cei mici vor avea parte în cadrul evenimentului de o veritabilă petrecere cu „face painting” cu tematică de Halloween, modelare baloane, animație dar și surprize dulci.

Apoi, evenimentele pentru copii continuă la spațiul de evenimente Bookfest unde, la ora 12.30,  va avea loc Atelierul de lectură interactivă Humanitas Junior cu autoarea Bianca Mereuță, care le va citi celor mici fragmente din Povești zăpăcite cu Luca și Raluca de Clotilde Perrin și Între cer și mare de Terry Fan, Eric Fan. Atelierul de lectură va fi urmat, la ora 13.00, de  lansarea a trei romane apărute la editura Humanitas Fiction: Sala de bal de Anna Hope, Pădurea întunecată de Nicole Krauss, și Zuleiha deschide ochii (Bestseller Humanitas Fiction 2018), de Guzel Iahina, apărute în  colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu. Vor prezenta: Georgeta Moarcăș, Alexandra Coliban și Denisa Comănescu.

Cartografia lumii de dincolo, de Laura T. Ilea, un roman surprinzător al unei autoare tinere dar extrem de bine primit de public până acum, va fi lansat tot duminică, dar de la ora 14, în prezența autoarei, însoțită de Georgeta Moarcăș. Evenimentul va include și o sesiune de autografe.

În continuare, la ora 15.00, va avea loc un eveniment dedicat celor mai noi apariții Humanitas despre Centenarul Marii Uniri, prin lansarea volumelor: Jurnalul unui medic militar, 1917–1918. Cu acuarele și desene de Niculina Delavrancea-Dona, de Raul Dona și volumul În spatele frontului. În spatele frontului. Marele Război, așa cum l-am văzut eu, decembrie 1916–iunie 1918. Însemnările unui soldat german în România ocupată, traducere, introducere şi note de Ştefan Colceriu. Vor prezenta: Daniel Cain, Ștefan Colceriu și Valer Rus.

Ultimul eveniment al zilei ne este adus de către editura Corint, prin lansarea, la ora 16.00, a volumului Regina-mamă Elena. Mariajul și despărțirea de Carol al II-lea, de Simona Preda. Va lua cuvântul, alături de de autoare, Nicolae Pepene, istoric și directorul Muzeului Județean Brașov. Moderator: Ana Antonescu, director editorial al editurii Corint.

 

Programul complet al evenimentelor cât și cele mai recente modificări pot fi găsite pe site-ul www.bookfest.ro.

 

Salonul de Carte Bookfest Brașov este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

 

Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00 iar intrarea publicului va fi liberă.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Facultatea de Litere (Universitatea Transilvania Brașov), Asociația Șaguniști pentru Șaguniști, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, RATBV SA, Camera de Comerț și Industrie Brașov.

 

Parteneri media: Transilvania Expres, mytex.ro, Radio Guerilla Brașov, Mix Tv, Radio Brașov, Brașovultau.ro, Bună Ziua Brașov, Monitorul Expres, Brașov Tv, brasovtv.com, Biz Brașov, newsbv.ro

 

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XIII-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România și Republica Moldova – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov și Chișinău. În 2018, salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Statele Unite al Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

 

 

 

Contact:

 

Mihai Mitrică
Director executiv
Tel. 0728 327 601
mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu
Asistent Relații Publice
Tel. 0728 327 603
adrian.baciu@aer.ro

 

 

 

Ultimele articole

 • Edițiile Salonului de Carte Bookfest în 2019

  09 ianuarie 2019

  Calendarul edițiilor Salonului de Carte Bookfest în 2019: 4 – 7 aprilie – Bookfest Timișoara, ediția a VIII-a; 29 mai – 2 iunie – Bookfest București, ediția a XIV-a; 28 august – 1 septembrie – Bookfest Chișinău, ediția a IV-a (tbc); 5 – 8 septembrie – Bookfest Cluj-Napoca, ediția a VIII-a; 19- 22 septembrie – Bookfest […]

  mai mult
 • Vouchere de câte 100 de lei pentru utilizatorii sistemului de transport în comun din Brașov

  16 octombrie 2018

  RATBV S.A. şi Bookfest Brașov oferă utilizatorilor sistemului de transport în comun din municipiul Brașov posibilitatea de a câștiga unul dintre cele 10 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Aceste vouchere vor putea fi folosite pentru achiziționarea de cărți în cadrul Salonului Bookfest ce se va desfășura în perioada 18 – 21 octombrie […]

  mai mult
 • Cele mai bune motive ca să veniți la Bookfest Tîrgu Mureș

  13 septembrie 2018

    Salonul de Carte Bookfest revine la Tîrgu Mureș de pe 20 și până pe 23 septembrie cu unii dintre cei mai renumiți autori și cele mai bune prețuri la cărțile anului 2018 Andreea Paul, Mona Muscă, Simona Tivadar, Tatiana Niculescu, Marius Oprea, Marian Voicu, Bogdan Răileanu, Laura T. Ilea, Kocsis Francisko, Cosmin Bumbuț și […]

  mai mult
 • Bookfest se întoarce cu cele mai bune cărți la Cluj-Napoca  

  28 august 2018

    Salonul de Carte Bookfest revine cu a șaptea ediție la Cluj-Napoca, între 6 și 9 septembrie, la Centrul Cultural Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” Iubitorii de lectură sunt așteptați cu peste 10.000 de titluri cu reduceri de preț de până la 75% față de prețul de raft Happy Color aduce Caravana cu jocuri […]

  mai mult
 • Toată lumea bună vine la Bookfest Chișinău

  27 august 2018

  Deschiderea Bookfest Chișinău, pe 29 august, ora 12, aduce pe scena de la Moldexpo personal ități importante ale scenei culturale din România și Republica Moldova Cartea de Aur a Centenarului, de Bogdan Bucur, se lansează sâmbătă de la 13, la începutul unei zile-maraton de evenimente la Bookfest Chișinău Procurorul general al României Augustin Lazăr onorează […]

  mai mult
 • Bookfest mută capitala culturii scrise românești la Chișinău

  16 august 2018

    Pentru al treilea an consecutiv, editorii de pe ambele maluri ale Prutului își așteaptă publicul fidel la Salonul Internațional de Carte Bookfest pentru o Sărbătoare a Cărții, de pe 29 august până pe 2 septembrie „Lectura în limba română este nu doar o datorie culturală, dar și una istorică și identitară”, spune ministrul Culturii […]

  mai mult
 • Au început înscrierile pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2018

  11 iulie 2018

  Asociația Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, organizează în perioada 29 august – 2 […]

  mai mult
 • Câștigători concurs Bookfest Junior 2018

  03 iunie 2018

  Extragerea taloanelor câștigătoare pentru concursul Bookfest Junior 2018 a avut loc astăzi, 3 iunie, ora 16:00. Câștigătoarele sunt: Ion Irina Păun Maruca Ioana Părinții vor fi contactați telefonic pentru revendicarea premiilor. Vă amintim că ambele câștigătoare vor primi un pachet de 100 de cărți pentru copii și adolescenți. Mulțumim tuturor participanților și vă așteptăm și […]

  mai mult